De bloemetjes van wethouder Dekker

Op 15 februari 2011, in Lokaal, door Jorn

In de raadcommissie Beheer en Verkeer werd de vorige week woensdag gesproken over een nieuw hoofdpijndossier, parkeren bij de Kop van Oost. Dit gaat om een nieuw wooncomplex, bij de Ikea in de buurt. De bewoners hebben voordat de huizen werden opgeleverd gevraagd of ze een parkeervergunning konden krijgen van de gemeente. Tegen een aantal mensen is gezegd dat ze die vergunning konden krijgen, ze konden dit zwart op wit aantonen. Een ander deel heeft op basis van de gemeentelijke website geoordeeld dat ze voor een dergelijke vergunning in aanmerking komen.

Uiteindelijk kregen deze mensen géén vergunning en wethouder Dekker (GroenLinks) werd door de raad gedwongen dat ze in gesprek gaat met de mensen die zich benadeeld voelen. Hierbij moesten schrijnende gevallen alsnog een parkeervergunning krijgen. Deze gesprekken hebben plaatsgehad, en wethouder Dekker heeft uiteindelijk geen enkele keer over haar hart gestreken. Je kunt je vragen of coulant zijn een opgave is die je zou mogen vragen aan wethouder Dekker, maar dat laat ik even terzijde.

De bewoners die de commissie toespraken waren ronduit negatief over het gesprek wat ze hebben gehad met wethouder Dekker, omdat ze zich vaak niet serieus genomen voelden. Dit werd geïllustreerd doordat afspraken vaak op het laatst werden afgezegd, via de krant vernomen moest worden dat het toch anders zou gaan, niet nakomen van afspraken om contact op te nemen en doordat wethouder Dekker in een individueel gesprek bloemetjes zat te tekenen. Ook zei een van de insprekers dat hij het ervoer als een plichtmatig gesprek van de wethouder, wat best logisch is aangezien het gesprek in opdracht van de raad was.De wethouder kreeg er van langs.

Toen uiteindelijk het woord aan de commissie was, bleek dat het bloemetjestekenen normaal wordt gevonden in de Groninger politiek. Wethouder Dekker werd van alle kanten verdedigd voor haar creatieve uitspattingen. Misschien kan iemand zich beter concentreren als er bloemetjes worden getekend, zo vroeg een raadslid zich af. Het zou best kunnen dat iemand zich beter kan concentreren door het tekenen van bloemetjes, maar dan moet je maar meer je best doen om je te concentreren. Het is namelijk behoorlijk onfatsoenlijk om in een tweegesprek te gaan zitten tekenen, dat mensen zich niet serieus genomen voelen (ook als je naar het resultaat kijkt) is dan ook volkomen logisch.

Tagged with:
 

U kunt niet meer reageren.